Livsviktiga snack räddar liv
Barn som kan prata om känslor mår bättre och är bättre skyddade mot depression och självmord längre fram i livet. I år kan ditt företag genom er julgåva bidra till att ge barn verktyg att hantera det svåra i livet och förebygga självmord.
Genom ditt företags julgåva bidrar ni till vårt initiativ Livsviktiga snack, så barn mellan 9 och 12 år får möjligheten att träna på de här förmågorna, både hemma och i skolan. Självmord är den vanligaste dödsorsaken bland personer upp till 24 år. Fler än 5 000 barn och unga försöker varje år att ta sina liv. Med ert stöd kommer vi att göra allt vi kan för att ändra på det! Er julgåva är livsviktig. Ge en julgåva nu.
Livsviktiga snack på fyra minuter
Varför är det så viktigt att vi pratar om känslor med våra barn? Och hur gör man det bäst? Filmen om Livsviktiga snack riktar sig till dig som har barn mellan 9 och 12 i din närhet – men kan såklart ses av alla.
Livsviktiga snack hemma
Livsviktiga snack är framtaget tillsammans med ledande forskare, psykologer, psykiatriker och kuratorer och finns i forma av en bok, som varje år skickas ut till alla hushåll där det bor en nioåring, och en sajt. Vi finns också på Instagram, #livsviktigasnack. Allt material är kostnadsfritt. Till grund för Livsviktiga snack ligger vetskapen om att förmågan att kunna berätta om hur man mår och be om hjälp när man behöver det, är en av de viktigaste skyddsfaktorer som finns för bland annat depression och suicid längre fram i livet.
Livsviktiga snack i skolan
Livsviktiga snack finns också i form av ett läromedel, som riktar sig till elever i årskurs 3 till 6. Genom roliga spel och lekfulla övningar får eleverna träna på att prata om känslor och uttrycka hur de mår. De får också kunskap om psykisk hälsa och copingstrategier för att bättre kunna möta livets upp- och nedgångar. Läromedlet har sin utgångspunkt i läroplanen (LGR-22) och är kopplat till det centrala innehållet. Det betyder att det går finfint att arbeta med det under ordinarie lektionstid.