Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj beloppAnge ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

Suicide Zeros påverkansarbete

Redan 2008 antog riksdagen en nollvision för självmord. Tyvärr räcker det inte med att ha en vision. Självmord är fortfarande ett stort samhällsproblem. Varje år tar 1500 människor i Sverige sitt liv. Det är fyra om dagen. Fler behöver göra mer om vi ska lyckas minska självmorden. Det gäller inte minst landets beslutsfattare. Ända sedan Suicide Zero grundades 2013 har vi därför arbetat med att påverka politiker och andra samhällsaktörer.

 

Är du politiker och vill veta hur du kan bidra till att få ner självmorden i Sverige, hör av dig till oss på kontakt@suicidezero.se så tar vi ett möte. 

Vad Suicide Zero vill:

Vår regionala verksamhet

Tack vare våra regionansvariga som är utspridda över landet kan Suicide Zero komma ännu närmare kommunerna, vilket i förlängningen innebär att vi också kommer närmare invånarna.

Suicide Zero-podden #15: Kommunbarometer och korsord

Årets kommunbarometer har kommit och generalsekreterare Rickard Bracken är i studion för att förklara hur rapporten ska tolkas och vad vi kan lära oss av den. I avsnittet besöker också Victor Lundmark och Anna Sundkvist Kräutner, regionansvarig för Suicide Zero i Värmland, en korsordsträff som bidrar till att bekämpa ofrivillig ensamhet bland äldre i Kristinehamn.

Artiklar om Suicide Zeros påverkansarbete