Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj beloppAnge ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

För dig som arbetar inom räddningstjänsten

Den här sidan med tillhörande material riktar sig till er som jobbar inom räddningstjänsten. Att den kom till är tack vare Brandkåren Norra Dalarna. De kontaktade oss inför en temamånad om självmordsförebyggande arbete. I mars 2023 satte de Suicide Zeros klistermärken på sina utryckningsfordon och lyfte frågorna både internt och externt. Tillsammans tog vi också fram ett material till högstadieungdomar, som kan visas i samband med att klasser besöker brandstationen för att prata om att förebygga bränder.

Materialet är anpassat för åk 7-9.

 

Samarbetet resulterade i att flera räddningstjänster hörde av sig, ville veta mer och göra samma sak. Därför har vi samlat material här som ni gärna får använda. För att citera initiativtagaren och brandmannen Jon Fredriksson: ”Vi arbetar ju förebyggande mot bland annat bränder och trafikolyckor, varför är det då inte en självklarhet att vi även ska arbeta förebyggande mot suicid?”

Material

Här hittar du materialet i form av en PowerPoint med tillhörande talarmanus. Läs gärna igenom våra råd innan du använder dig av det nedladdningsbara materialet. Vi har också tagit fram några dekaler (stora klistermärken) som är fria att ladda ner och skrivs lätt ut med hjälp av närliggande tryckeri.