Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj beloppAnge ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

För dig som privatperson

Varje år dör ca 1500 personer i Sverige i självmord. Hur vi agerar som medmänniskor är en viktig pusselbit i hur vi tillsammans kan förhindra och förebygga att självmord sker. Du som privatperson kan ha en stor positiv påverkan om du vet eller misstänker att någon i din närhet har det tufft. I våra kostnadsfria utbildningar ger vi dig tips på vad du kan säga till någon som behöver stöd eller vad du ska vara uppmärksam på när någon går igenom en livsomställning.

En guide som kan rädda liv!

Våga fråga Pocket är vår kortaste utbildning. Du lär dig det viktigaste på bara 20 minuter. Den består av sex avsnitt och filmer som du kan läsa och titta på i mobilen eller vid datorn. Utbildningen är gratis och passar alla som vill lära sig mer om hur man kan agera om någon i ens närhet verkar må dåligt och har självmordstankar. Den fungerar också bra som repetition.

Loppan

Livsviktiga snack - ett stöd till dig som vårdnadshavare!

Livsviktiga snack handlar om hur viktigt det är att lära barn att uttrycka hur de mår. Forskning visar nämligen att om man kan sätta ord på känslor och be om hjälp när det behövs, blir det mesta en smula lättare. Läs mer om hur du kan prata med ditt barn, få tips på hur man kan få igång ett samtal eller läs hur andra föräldrar har gått tillväga.