Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj beloppAnge ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

Vilken sorts vuxen är du?

Det spelar ingen roll om du är en töntig mamma, irriterande bonuspappa, weird mattelärare eller tjatig fotbollstränare – du kan ändå göra skillnad för unga i din närhet. Prata med dem! Barn som kan uttrycka sina känslor löper mindre risk för självmord längre fram i livet. Din insats kan alltså rädda liv. Idag är faktiskt självmord den vanligaste dödsorsaken bland unga mellan 15 och 24 år. Se hur vi kan hjälpa dig att ta livsviktiga snack.

För dig som är förälder

Barn som kan prata om känslor mår bättre. Forskning visar att barn som kan uttrycka hur de mår är bättre rustade för att klara livets utmaningar. Ta del av kunskap, tips och praktiska övningar på sajten livsviktigasnack.se. Den riktar sig främst till dig som har barn mellan 9 och 12 år, men kan givetvis användas av alla. Livsviktiga snack finns också som bok och går att beställa/ladda ned kostnadsfritt.

Läs mer

För dig som arbetar i skolan

De flesta barn och unga tillbringar större delen av sin vardag i skolan. Vi erbjuder verktyg och kunskap som stödjer dig som arbetar i skolan att arbeta förebyggande med psykisk hälsa. För dig som är lärare i högstadiet och gymnasiet erbjuder vi  kostnadsfria utbildningar och klassrumsmaterial. Arbetar du med årskurs 3-6 finns vårt nya läromedel Livsviktiga snack i skolan som ni kan köpa in.

Läs mer

För dig som är tränare och ledare

Idrottsrörelsen är en viktig arena för många barn och unga. Genom Idrottshoppet, som är ett digitalt stödmaterial, får du stöd i att jobba aktivt för att främja psykisk hälsa och förebygga självmord. Materialet ger dig kunskap om psykisk ohälsa, varningssignaler och hur du kan prata med någon som mår dåligt och eventuellt har självmordstankar. Materialet kräver inga förkunskaper och är kostnadsfritt.

 

Läs mer