Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj belopp



Ange ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

Ungdomar som tränar judo.

Idrottshoppet – kunskap och verktyg för att främja psykisk hälsa bland barn och unga

19 ‪sepember‬ 2024

Den svenska idrottsrörelsen är en perfekt källa till glädje och välbefinnande, men den kan också vara den perfekta källan för att fånga upp de som inte mår så bra – innan det är för sent. Därför lanserar Suicide Zero nu Idrottshoppet.

Idrottshoppet är ett initiativ som riktar sig till alla idrottsföreningar i landet, oavsett vilken sport de specialiserar sig på. I Idrottshoppet får ungdomsledare, styrelsemedlemmar eller vem som helst som jobbar med människor lära sig att identifiera varningssignaler när det gäller psykisk ohälsa och självmordstankar. De får också lära sig hur de kan agera när de väl identifierat varningssignalerna. Det här stärker tryggheten hos både ledare och unga idrottare och kan i slutändan bidra till att rädda liv. Dessutom innehåller Idrottshoppet en fullmatad övningsbank som inspirerar till att i träning och tävling väva in förebyggande aktiviteter som värnar det psykiska välmåendet. I såväl idrottslivet som livet utanför kan måendet gå både upp och ner.

Min målsättning varit att skapa ett så enkelt och konkret material som möjligt som samtidigt ska innehålla värdefull kunskap och praktiska verktyg, säger Camilla Rosenqvist, projektledare på Suicide Zero.

Idrottshoppet har finansierats med stöd av Svenska Postkodlotteriets Stiftelse. Stiftelsen stöttar organisationer som aktivt bidrar till uppfyllandet av de globala målen och att skapa positiv förändring genom konkreta insatser. Idrottshoppet är ett kostnadsfritt digitalt material för tränare och ledare inom idrottsvärlden och Suicide Zeros målsättning är att bidra med kunskap och verktyg för att främja psykisk hälsa och förhindra självmord bland barn och unga.

Till Idrottshoppet.