Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj beloppAnge ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

Unga vill prata om psykisk ohälsa

Våga berätta är en utbildning som är framtagen av Suicide Zero för att ge högstadie- och gymnasieelever stöd och kunskap om hur de kan agera om de själva eller någon de har i sin närhet mår så dåligt att det finns självmordstankar eller självmordsplaner. Utbildningen bör användas som en del av arbetet på en skola för att förebygga och uppmärksamma psykisk ohälsa med fokus på självmord.

Utbildningen sker i klassrumsmiljö i närvaro av elevhälsopersonal och pedagoger. Den primära målgruppen för utbildningen är ungdomarna själva, men den ska distribueras av vuxna som möter ungdomar i sin profession eller som ledare.

Genom att ange din e-post och skolans namn i formuläret längre ned på sidan, får du automatiskt tillgång till sidan där vi samlat allt material du behöver för att genomföra utbildningen. Du kommer får också ett mejl med länken till utbildningssidan. Vi sparar dina kontaktuppgifter och kan komma att kontakta dig längre fram med exempelvis en enkät för att fånga upp dina synpunkter om utbildningen.

Välkommen att ta del av materialet för Våga berätta, så du kan rusta dina elever med förebyggande kunskap om psykisk ohälsa och självmord.

 

Fakta

Innehåll

  • Utbildningsfilm med klassrumsmaterial
  • Instruktioner för skolan och personalhandledning för utbildaren
  • Mall för informationsbrev till vårdnadshavare
  • Affisch med budskap och utrymme för att skriva lokal information

Målgrupp och pris

  • Primär målgrupp är högstadie- och gymnasieelever
  • Utbildningen genomförs av och under handledning av skolpersonal
  • Kostnadsfri

Praktisk information

  • Tidsåtgång: Film och tillhörande klassrumsmaterial tar cirka 60 minuter att genomföra och det går att pausa under tiden.
  • Utbildningen sker i klassrumsmiljö i närvaro av elevhälsopersonal och pedagoger

Fyll i dina uppgifter

Vi sparar de uppgifter du registrerar bland annat för att du ska få aktuell information från oss. För mer information, läs gärna vår integritetspolicy.