Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj beloppAnge ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

Livsviktiga snack - Samtalsguide

Barn som kan prata om känslor mår bättre! Livsviktiga snack Samtalsguide är för dig som tillsammans med föräldrar, eller andra viktiga vuxna, vill prata och resonera kring kunskapen i Livsviktiga snack.

Barn som kan berätta om hur de mår – och be om hjälp när de behöver det – löper mindre risk för depression och självmord när de blir äldre. Det är anledningen till att vi tagit fram Livsviktiga snack. Men det fina i kråksången är att de här förmågorna också är en skyddsfaktor för många andra saker, som kriminalitet, missbruk och att hoppa av skolan för tidigt. Många föräldrar skulle alltså ha nytta av att träna på dem tillsammans med sina barn!

Du som läser det här är kanske ledare för en pappagrupp, en studiecirkel eller en grupp föräldrar i din kyrka eller moské. I tolv kapitel lotsar Samtalsguiden er igenom materialet i Livsviktiga snack-boken. Här finns exempel på övningar och diskussionsfrågor som passar extra bra i grupp, och stöd till dig som handledare. Du och din grupp väljer själva om ni vill gå igenom de tolv kapitlen i en följd, eller om ni plockar ut dem som passar er bäst.

 

Livsviktiga snack vänder sig i första hand till föräldrar, och andra viktiga vuxna, med barn mellan 9 och 12 år i sin närhet. Här kan du ladda ner boken gratis (som pdf) eller beställa ett eget ex. Livsviktiga snack finns också på enkel svenska och i kortversioner på arabiska, engelska och somaliska. Vår introfilm finns på de här språken, plus svenska förstås. Den hittar du här.

 

Har du frågor och funderingar eller kanske vill beställa vår Livsviktiga snack-föreläsning är du välkommen att kontakta projektledare Anna Matzinger på anna.matzinger@suicidezero.se