Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj beloppAnge ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

Mål 17: Genomförande och globalt partnerskap

Detta mål utgör en verktygslåda för hur de Globala målen ska kunna bli verklighet och delmål 17.17 uppmuntrar främjandet av effektiva offentliga och offentlig-privata partnerskap samt partnerskap inom det civila samhället.

 

Vad gör Suicide Zero?

Suicide Zero samverkar löpande med andra organisationer. Tillsammans stärker vi varandra genom att överföra kapacitet och kunskap. Några exempel:

  • Kampanjen ”Stör döden” fick stor genomslagskraft tack vare ett flerårigt samarbete i samverkan med organisationerna Mind, SPES och Nationellt Centrum för Suicidforskning och Prevention på Karolinska Institutet (NASP). Numera finns även kampanjen som utbildning för lärare.
  • Samarbeten med Medborgarskola, där syftet är att höja kunskapsnivån hos så många som möjligt och ge verktyg kring hur man som medmänniska kan bemöta en person som har det svårt. Två studiecirkelledare per region utbildas i Våga Fråga så att Medborgarskolan kan erbjuda kostnadsfria föreläsningar om suicidprevention runt om i landet.
  • Tillsammans med Tim Bergling Foundation, BRIS och Mind genomför vi projektet ”For A Better Day” där unga själva ges möjlighet att dela med sig av erfarenheter, tankar, idéer och förslag kring hur en bättre morgondag skulle kunna se ut för dem för att kunna må så bra som möjligt.
  • Suicide Zero samarbetar även med t ex Polisens ungdomsutredare, kommuner och elevhälsa runtom i Sverige.