Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj beloppAnge ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

Rickard Bracken
Rickard Bracken generalsekreterare Suicide Zero

Rickard Bracken ny generalsekreterare för Suicide Zero

14 ‪oktober‬ 2019

Vid årsskiftet tillträder Rickard Bracken som ny generalsekreterare för den ideella organisationen Suicide Zero. Han är idag projektledare på Research Institutes of Sweden (RISE) samt projektledare och handläggare på Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) inom ramen för Uppdrag Psykisk Hälsa.

Den ideella organisationen Suicide Zero som grundades 2013 arbetar för att radikalt minska självmorden. Sedan starten har organisationen haft en stark ekonomisk utveckling och fått stort genomslag i opinionen för suicidfrågor samt utvecklat det medmänskliga stödet. Nu har styrelsen utsett en ny generalsekreterare, Rickard Bracken, som tillträder tjänsten på Suicide Zero vid årsskiftet.

Vi välkomnar Rickard Bracken som ledare för Suicide Zeros operativa verksamhet. Med sitt breda kontaktnät och ett yrkesliv dedikerat till psykisk hälsa kommer han bidra starkt till vår envisa kamp för att minska självmorden, framhåller styrelsens ordförande Claes Dahlstrand.

Rickard Brackens mål är att bidra i arbetet med att främja psykisk hälsa och förbättra samhällets stöd till människor som lever med psykisk ohälsa. Han kommer närmast från en roll som projektledare på både RISE och SKL. Innan dess var Rickard Bracken bland annat projektledare för regeringsuppdraget Hjärnkoll – en nationell kampanj med målet att minska negativa attityder och diskriminering gentemot personer med psykisk funktionsnedsättning, samt handläggare på SKL med ansvar för frågor om psykisk ohälsa med särskilt fokus på arbetet i landets kommuner.

Det måste vara Sveriges bästa jobb och för mig finns inget viktigare uppdrag. Nu är jag ivrig att lära känna organisationen och tillsammans med medarbetare och samarbetsparters fortsätta arbetet med att förverkliga Suicide Zeros vision om ett samhälle utan självmord, säger Rickard Bracken, tillträdande generalsekreterare för Suicide Zero.