Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj beloppAnge ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

Patrik Hast och Anna Kinnander, Pratamera

Pratamera blir företagspartner till Suicide Zero

28 ‪februari‬ 2020

Pratamera erbjuder e-hälsovård och traditionell vård för psykisk ohälsa. För att ytterligare bidra till att förebygga psykisk ohälsa blir Pratamera företagspartner till Suicide Zero för att stötta visionen om ett samhälle utan självmord.

Hej Patrik Hast (vd) och Anna Kinnander (chefspsykolog) på Pratamera, kan ni berätta mer om er verksamhet?

– Vi hjälper människor att må bättre genom att erbjuda en modern form av psykologmottagning genom chatt, röst- och videosamtal online. På en del utvalda orter har vi även hjälp på plats. Vi är ett 15-tal psykologer och psykoterapeuter med olika kompetenser, erfarenheter och språkkunskaper. Vem som helst kan vända sig till oss med problem som t.ex. ångest, depression, dålig självkänsla eller stress. Däremot är ju inte all typ av problematik lämplig för hjälp online, som exempelvis väldigt svåra psykiatriska problem. Vi är kopplade till den offentliga vården så oftast är det helt kostnadsfritt att få behandling hos oss.

Psykisk ohälsa är ett växande samhällsproblem, vad har ni för tankar kring det?

– Det är en otroligt tråkig utveckling som saknar en enkel lösning. Störst är väl ökningen på barnsidan, och det är ju ännu viktigare att komma tillrätta med. I höstas startade SKL en kraftsamling för psykisk hälsa som vi är delaktiga i och som känns som ett rätt och viktigt steg. Det innebär att alla typer av aktörer tillsammans ska kunna hjälpas åt för att förändra denna negativa trend. Vi behöver agera brett på alla nivåer och arbeta mer med förebyggande insatser, som t.ex. att belysa hur strukturer, kulturella inslag och personliga faktorer påverkar den psykiska hälsan.

Varför väljer ni att bli företagspartner till Suicide Zero?

– Självmord är den yttersta konsekvensen av psykisk ohälsa och vi vill göra vad vi kan, förutom vårt förbyggande och behandlade arbete, för att förhindra det. Suicide Zero var en självklar partner för oss eftersom det är en organisation som bygger på det vi känner igen hos oss själva, genuina värderingar och viljan att hjälpa människor. Tillsammans kan vi göra stor nytta i kampen mot psykisk ohälsa.

Läs mer om Pratamera

Vill ditt företag vara med och bryta tystnaden kring psykisk ohälsa?

Var med och stötta vårt livsviktiga arbete.