Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj beloppAnge ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

Marcel Jacob / Never Die (A Song For Marcel)
Marcel Jacob / Never Die (A Song For Marcel)

Låt till minne av Marcel Jacob släpps till förmån för Suicide Zero

19 ‪december‬ 2019

Det svenska rockbandet Talisman, som skapades av den bortgångna Marcel Jacob, släpper den 20 december en ny låt “Never Die (A Song For Marcel)” till minne av bandets skapare. Marcel Jacob tog sitt liv för 10 år sedan och alla intäkter från låten går oavkortat till den ideella organisationen Suicide Zero, som arbetar för att minska självmorden i Sverige.

De kvarvarande medlemmarna av Talisman, Jeff Scott Soto (sångare), Jamie Borger (trummis) och Pontus Norgren (gitarrist) har skrivit låten ”Never Die (A Song For Marcel)” till minne av Marcel Jacob som lämnade livet för 10 år sedan. Låten är också en hyllning till den musik de skapade tillsammans från 1990 – 2007.

Vi kände att vi ville göra något mer än att endast uppmärksamma Marcel Jacobs 10-åriga bortgång med en post i sociala medier så vi skapade en låt, som inte bara låter som Talisman men som genom låttexten verkligen hyllar honom. Jamie skapade några fantastiska melodier som fick texten att flyta och i båda bryggorna kan ni höra i texten att det är några låttitlar av Talisman. Allt kom ihop så perfekt och originellt, säger sångaren Jeff Scott Soto.

Tillsammans med Christer Wedin (Sun Hill Production), nära vän till Marcel Jacob och som har arbetat med Talisman från starten, bestämdes att alla intäkter ska gå till att öka kunskapen om självmord. Suicide Zero kändes som ett självklart val. Hyllade producenten och ljudteknikern Fredrik Nordström (Hammerfall, Arch Enemy, Opeth) har ställt upp och mixat låten och omslaget har Rickard Jones bidragit med.

Vi är väldigt tacksamma att bli valda som organisation och är imponerade över engagemanget hos alla inblandade. Det här är ett fint sätt att minnas någon som tagit sitt liv och samtidigt öka kunskapen om psykisk ohälsa inom musikbranschen, säger Hanna Palmqvist, insamlingsansvarig Suicide Zero.

Lyssna på Never Die (A Song For Marcel) här.