Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj beloppAnge ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

Clara Klingenström
Klara Klingenström. Fotograf: Olivia Huerta Bratteng

Clara Klingenström ny ambassadör för Suicide Zero

10 ‪sepember‬ 2023

Under Suicidpreventiva dagen, söndagen den 10 september, presenterades Suicide Zeros senaste ambassadör – artisten Clara Klingenström.

– Jag är väldigt stolt över uppdraget och har redan flera idéer kring hur jag vill använda min plattform för att göra skillnad. Det här känns viktigt, säger Clara.

Gotländskan slog igenom på bred front när hon i Melodifestivalen 2021 kom femma med sin låt ”Behöver inte dig idag”. Hon har senare varit både Grammisnominerad och vunnit en Rockbjörn. Även om artisten Clara rönt stora framgångar har människan i perioder haft de betydligt tuffare. Clara Klingenström har berättat öppet om allvarliga problem med psykisk ohälsa och att hon överlevt självmordsförsök.

En majoritet av de som tar sitt liv är män, men om man tittar på självmordsförsök är siffrorna nästan de omvända. Där är kvinnorna hårdast drabbade. Det här är en fråga jag, med mina egna erfarenheter, hoppas kunna vara med och sätta ljus på, säger hon.

Suicide Zeros generalsekreterare Rickard Bracken ser fram emot att påbörja samarbetet med organisationens senaste tillskott.

Clara Klingenström har ett stort engagemang för våra frågor och passar verkligen bra ihop med vår målsättning att få fler att göra mer för ett samhälle utan självmord. Hennes entusiasm, tillsammans med de egna erfarenheterna av att må dåligt, kommer göra henne till en stark röst för Suicide Zero, säger han.

Här kan du läsa mer om Suicide Zeros ambassadörer.