Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj beloppAnge ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

Mattias Sunneborn och Jenny Åkervall
Mattias Sunneborn och Jenny Åkervall

#100trappsteg – för bättre kondition, styrka och hälsa

21 ‪november‬ 2019

Mattias Sunneborn har varit ambassadör för Suicide Zero sedan 2014. För ett tag sedan berättade vi om 08fri.Masters, som han driver tillsammans med Jenny Åkervall. I samarbete med Suicide Zero har de nu, som en del av projektet, lanserat #100trappsteg. Syftet med initiativet är att visa hur små förändringar i vardagen kan ge stor positiv effekt på människors livskvalitet och hälsa.

Tanken med #100trappsteg är att alla människor ska gå minst 100 trappsteg uppför, på en och samma gång eller uppdelat under dygnet, under resten av livet för att få bättre kondition, bli starkare och må bättre. Det bästa av allt är att det är både enkelt och gratis.

Inspirationen bakom #100trappsteg är Per Anders Ygberg, 92 år, då han efter en period av nedstämdhet började gå i trapporna hemma i sitt flerbostadshus.

Jag fick tillbaka balansen som jag inte hade haft på tio år. Jag mådde bättre och hade större intresse av att träffa folk. Det var en helt underbar känsla som hängde ihop med att jag fick muskler i benen, säger Per Anders

Lägg gärna upp ett inlägg när du går 100 trappsteg för att motivera andra att göra samma sak. Tagga det med #100trappsteg och följ @100trappsteg på Instagram.

Om Mattias Sunneborn

Mattias Sunneborn är friidrottare med bland annat EM-guld och VM-silver på meritlistan. Mattias Sunneborn var bara 15 år när han fick beskedet att hans pappa tog sitt liv. Än idag har han inte fått någon förklaring till varför, för självmordet kom som en blixt från en klar himmel. Idag vill Mattias göra skillnad genom att vara öppen om det som hänt.

100trappsteg på Instagram

Läs mer om våra ambassadörer