Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj belopp



Ange ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

Genomfört

23%

Ditt resultat

Nästan där! För att kunna gå vidare behöver du få minst % rätt på quizet. Här nedanför kan du läsa igenom dina svar och se vad du behöver öva på lite extra!
Bra jobbat!
Här nedan kan du läsa igenom dina svar!

Vill du fortsätta utvecklas som ledare?

Vi vill gärna skicka dig information om våra webbinarier och annat som kan vara användbart för dig som tränare / ledare inom idrotten.

Vi sparar de uppgifter du registrerar bland annat för att du ska få aktuell information från oss. För mer information, läs gärna vår integritetspolicy.
Kapitel 1 - Du gör skillnad

Hälsa 

Den aktives bästa ska vara viktigast i alla beslut som rör barn och unga inom idrotten. Det innebär bland annat att fatta beslut som leder till bästa möjliga hälsa över tid. Idrott kan vara en väldigt viktig faktor som bidrar till ett friskt liv men det förutsätter att man tar hänsyn till individuella behov. Det är viktigt att vara uppmärksam på fysisk och/eller psykisk smärta och förstå att när man växer så finns det en ökad risk för såväl överbelastningsskador som perioder där man kan må dåligt psykiskt.  

pil grön

Tips för att främja hälsa 

  • Prata om att det är viktigt med en bra balans mellan träning, kost och återhämtning.
  • Försök att ha en fungerande relation och bra dialog med vårdnadshavare. Detta är extra viktigt om du hamnar i ett läge där du känner oro för den aktive. 
  • Utbilda dig kring såväl psykisk som fysisk hälsa /ohälsa för att kunna fånga upp varningssignaler så snabbt som möjligt. Här är materialet du just nu tar del av ett bra första steg när det gäller psykisk ohälsa. 

 

Fyra ungdomar sitter på en bänk och pratar och med varandra i en idrottshall.