Hoppa till huvudinnehållet
Ge en gåva
Ge en gåva

Swisha en gåva

Ingen människa ska behöva må så dåligt att självmord blir den enda vägen ut. Tack för att du hjälper oss att rädda liv!

1. Välj beloppAnge ett giltigt telefonnummer

När du ger en gåva sparas dina uppgifter. Läs mer här.

Du kan göra skillnad

Suicide Zero är en ideell organisation som sedan 2013 arbetar för att minska självmorden i Sverige. Genom att engagera dig som medlem eller volontär bidrar du till att en liten organisation kan göra stor skillnad.

Aktuellt

30 ‪maj‬ 2024

Våga berätta – ny utbildning för unga

På Suicide Zero arbetar vi på många sätt för att ge barn och unga stöd och verktyg för att hantera det svåra i livet. Nu lanserar vi Våga berätta, en utbildning som syftar till ge tonåringar stöd och kunskap om hur de kan agera om de själva eller någon de har i sin närhet mår så dåligt att det finns självmordstankar eller självmordsplaner....
Läs artikeln

17 ‪maj‬ 2024

Martin Schalling ny ordförande för Suicide Zero 

Martin Schalling är ny ordförande för Suicide Zero. Han valdes i samband med organisationens årsmöte på Södermalm i Stockholm, torsdag 16 maj. ...
Läs artikeln

16 ‪maj‬ 2024

Pressmeddelande - SVT Nyheter Uppsala är årets Våga berätta- pristagare

Sedan 2015 har organisationen Suicide Zero prisat de journalister, redaktioner, programledare och författare som under det föregående året stått för den bästa journalistiken på temat självmord. 2024 heter pristagarna SVT Nyheter Uppsala....
Läs artikeln
Se alla artiklar →
Pride hjärta tvåspalt

Pride 2024 - Gå tillsammans med oss

Fira kärleken med oss och gå med i Pride-paraderna i sommar! Suicide Zero deltar på flera orter i landet med budskapet Du är livsviktig! Häng med du också!

Våga fråga pocket och öppna föreläsningar

Våga fråga Pocket är vår kortaste digitala utbildning. Lär dig det viktigaste om hur du kan agera om någon i din närhet mår dåligt eller har självmordstankar.  Vi erbjuder också kontinuerligt digitala liveföreläsningar med olika teman. Kostnadsfritt och för alla över 18 år.

 

Mer information

Företag, kommuner och organisationer

Vi erbjuder flera typer av utbildningar inom suicidprevention. Våra utbildningar bygger på konceptet ”Våga fråga” som är en grundutbildning i suicidprevention där det medmänskliga perspektivet är en bärande. Läs mer och se vilken som skulle passa er organisation bäst.

Mer information

Fler utbildningar och föreläsningar

Det viktigaste vi vill förmedla med våra utbildningar är att vi alla som medmänniskor kan göra skillnad för att minska antalet självmord. Vi erbjuder utbildningar för både dig som privatperson eller i din yrkesroll.

Våra utbildningar

Stöd oss i vårt arbete med att rädda liv

Stöd vårt arbete långsiktigt som månadsgivare, eller med en engångsgåva. Alla gåvor är värdefulla och hjälper oss i vårt arbete med att rädda liv!

Om självmord

Logotyper på företag som stöttar Suicide Zero