Föreläsningar

”Riktigt bra föreläsare! Blir inspirerad!”

Vi inom Suicide Zero har gedigen kunskap om självmord: hur stort problemet är, faktorer som påverkar, hur myter bidrar, hur kunskapsnivån ser ut hos politiker, journalister, vård- och skolpersonal samt allmänheten.

”Bästa och nyttigaste föreläsningen på länge. Tack!” Madelaine Bergkvist. Arbetsmarknads- och socialförvaltningen, Karlstad.

Inom Suicide Zero har vi personal med starka personliga berättelser som vittnar om hur okunskapen gör ont värre. Hur rädslan att bemöta någon som upplevt självmord gör att läkningsprocessen tar längre tid. Och inte minst viktigt, vad vi alla bör ha koll på för att vända utvecklingen; så att de cirka 1500 årliga självmorden kan börja sjunka på allvar.

”Vill börja med att än en gång säga stort TACK för era två föreläsningar. Ni har berört och ökat kunskapen bland förvaltningens medarbetare.”
Lina Helgerud, Folkhälsostrateg. Arbetsmarknads-och socialförvaltningen
Karlstads kommun

Ska självmorden minska måste fler utbildas. Fakta om självmorden måste ut. Kunskap måste spridas om hur vi kan stötta någon som har det svårt. Myter måste dissekeras och gås igenom. Positiva exempel på det som minskar självmorden måste nå många fler.

”Mycket bra matnyttiga/känsliga berättelser. Mycket informativt.” (Citaten nedan kommer från publik i Karlstad kommun som tagit del av vår föreläsning.)

Suicide Zero har därför tagit fram en två timmars föreläsning riktad till kommuner, myndigheter, företag och större organisationer. I den går vi igenom varför så många tar sitt liv år efter år; var suicidpreventionen befinner sig i dag; vilka varningstecken på psykisk ohälsa deltagarna bör känna till, samt hur de kan stötta någon som har det svårt.

”Mycket intressant att få lyssna på och bra att det uppmärksammas! Det gör att en får en tankeställare i hur viktigt det är att en både i arbetet och privat vågar fråga om en märker att någon mår dåligt.”

Vill du veta mer eller vill du boka oss för en föreläsning? Hör av dig till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

”Ni gav mig mod att våga fråga.”

 

Om oss

Suicide Zero arbetar för att radikalt minska självmorden.
Vi vill med den ideella organisationens kraft

  • öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid.
  • lyfta fram nytänkande och konkreta
    lösningar för att rädda liv
  • minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

My newsdesk - Suicide Zero
Så gör vi skillnad

Ge en gåva

90konto

swisha suicidezero

sms

Kontakt

Kontakta oss

Suicide Zero,
    Travbanan 57, 147 34 Tumba