banner armband

Styrelsen

Här kan du läsa om Suicide Zeros styrelsemedlemmar och anställda samt vilka roller personerna har.


 


Alfred Skogberg | Generalsekreterare

alfredJournalist och författare. Generalsekreterare.
Alfred har arbetat med medie- och kommunikationsfrågor för Greenpeace, Läkare utan gränser, Sveriges Radio, Hälso- och sjukvårdsförvaltningen i Stockholm samt för Vi-skogen och We Effect. Han har gjort ett program för Kalla Fakta som handlade om självmord bland unga. Han är även författare till boken När någon tar sitt liv – tragedierna vi kan förhindra. År 1993 tog hans barndomsvän Jonas sitt liv.

 


Claes Dahlstrand | Ordförande

charles 2

Claes Dahlstrand – Försäljningsdirektör. Ordförande
Claes har arbetat med försäljning och kundrelationer under hela sitt yrkesverksamma liv, i egna bolag och som anställd. Genom åren har han engagerat sig i organisationer som Maskrosbarn, Non-Violence, S:ta Clara Kyrka. När nära vänner till Claes miste ett barn i självmord bestämde han sig för att engagera sig för att ägna en del av sin tid till att göra skillnad i frågan.

 


 

Eva Wedberg | Ledamot, kassör och ekonomichef

evaKassör och civilekonom.
Eva är utbildad förskollärare och civilekonom. Hon har jobbat som ekonom i 20 år. Bland annat som ekonomichef på Riksteatern. Hon har mångårig erfarenhet av styrelsearbete på lokal nivå och är en administratör som helst skyndar långsamt. År 2013 tog hennes dotter Helena sitt liv.


 

Stefan Nilsson | Styrelseledamot

stefan 2Stefan Nilsson - riksdagsman. Styrelseledamot. Stefan har ett mycket stort engagemang i frågor om suicidprevention. Han har lagt flera riksdagsmotioner om hur självmorden kan minska och ser problematiken kring självmord som en av hans viktigaste frågor att driva.


 

 

 


Birgitta Mossberg | Ledamot

birgitta webbJournalist och kommunikatör.
Birgitta utbildade sig vid Journalisthögskolan och Stockholms universitet. Hon har arbetat som kommunikatör, informationschef och presschef i både offentlig och privat sektor. Hon har varit styrelseledamot och generalsekreterare vid den ideella stiftelsen Ronald McDonald Barnfond. Birgitta har ett personligt engagemang för frågor kring psykisk ohälsa och självmord och drivs av en önskan att kunna ge något tillbaka till samhället


 

 

 

 

Charlie Eriksson | Ledamot

charlie 2

Charlie Eriksson - Social entreprenör, författare och föreläsare. 
Charlie är grundare till informationsprojektet Aldrigensam som belyser den psykiska ohälsan bland unga vuxna. Blivit nominerad till Svenska Hjältar, Årets Unga Företagare, Årets Unga VD med flera för sitt engagemang med Aldrigensam.
Han syns regelbundet i de stora svenska medierna för att dela med sig av sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa. År 2013 gjorde han flertalet självmordsförsök, varav det allvarligaste slutade med livsuppehållande i respirator och läkarna trodde att han skulle dö.

 

 


Peder Björling | Suppleant

peder bjorlingLeg. psykoterapeut och specialistläkare i psykiatri.
Peder arbetar på en mottagning för personer som har borderlineproblematik. I psykiatrin möter han ofta personer som tänkt på eller försökt att ta sitt liv. Peder vill vara med och göra skillnad även utanför psykiatrin och bidrar till Suicide Zero med psykiatrisk och psykoterapeutisk kompetens samt sin kunskap om hur psykiatrisk vård fungerar.


 

Om oss

Suicide Zero arbetar för att radikalt minska självmorden.
Vi vill med den ideella organisationens kraft

  • öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid.
  • lyfta fram nytänkande och konkreta
    lösningar för att rädda liv
  • minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

My newsdesk - Suicide Zero
Så gör vi skillnad

Ge en gåva

90konto

swisha gava

sms

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Suicide Zero,
    Travbanan 57, 147 34 Tumba