Expertråd

Med stöd från Sveriges ledande forskare och experter!
Vi är mycket tacksamma för att Suicide Zero fått ett gediget gensvar från ledande forskare och experter kring suicid. På så sätt säkrar vi att det vi gör har förankring i vetenskap och beprövad erfarenhet även om vi alltid vill vara nytänkande i vårt sätt att jobba.

Jan Beskow | Professor

jan beskowJan Beskow är professor, psykiater, socialmedicinare och suicidforskare sedan över fyrtiofem år. Han har en förmåga att förmedla avancerad forskning på ett sätt så att alla kan ta till sig den. Jan ser varje människa som en forskare som med sin erfarenhet kan bidra till allas ökade kunskap. Med andra ord en sann folkbildare.
Jan Beskow har skrivit ett stort antal böcker och gör fortfarande allt han kan för att sprida information om självmord.


Anna Kåver | Psykolog, psykoterapeut

anna kaverAnna Kåver är legitimerad psykolog och psykoterapeut, specialist i klinisk psykologi, certifierad handledare med inriktning på KBT samt författare. Anna har länge varit verksam i landstingspsykiatrin med forskning och behandling samt driver sedan 30 år tillbaka psykoterapeutmottagning i Uppsala.
Anna har lång erfarenhet av personer med självskadande och självmordsnära beteende. Hon har tillsammans med Åsa Nilsonne tagit behandlingsformen DBT till Sverige. Behandlingen har visat sig ha god effekt på dessa tillstånd.
Anna har skrivit många böcker inom KBT-området både för yrkesverksamma och den stora publiken. Läs mer om Anna Kåver här…


Ullakarin Nyberg | Överläkare

ullakarin nybergUllakarin är cancer- och överläkare i psykiatri vid Sankt Görans sjukhus i Stockholm. Hon arbetar dagligen med suicidprevention och möter både suicidnära och anhöriga som mist någon i självmord. Ullakarin är också en mycket uppskattad föreläsare samt författare till boken
"Konsten att rädda liv: Om att förebygga självmord."


Britta Alin Åkerman | Professor

Britta Alin Åkerman är professor i pedagogik, psykolog. leg psykoterapeut och suicidforskare vid NASP. Britta är en av Sveriges mest erfarna suiciepreventionsexperter.

Britta2

 


Metodstöd från NASP

Suicide Zero får fortlöpande konsultera och erhålla metodstöd från NASP (Nationellt centrum för suicidforskning och prevention av psykisk ohälsa). ki.se/nasp 

Om oss

Suicide Zero arbetar för att radikalt minska självmorden.
Vi vill med den ideella organisationens kraft

  • öka kunskapen och bilda opinion kring samhällsproblemet suicid.
  • lyfta fram nytänkande och konkreta
    lösningar för att rädda liv
  • minska stigmatiseringen av psykisk ohälsa.

My newsdesk - Suicide Zero
Så gör vi skillnad

Ge en gåva

90konto

swisha gava

sms

Kontakt

Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Suicide Zero,
    Travbanan 57, 147 34 Tumba